TOIMINNAN ESITTELY

Koirakoulu Junto – Kotoisa koiraporukka

”Tämä ei ole totista hiki hatussa vääntämistä, täysillä tehdään vain hymy huulessa ja häntä heiluen, toisia tukien!” – Sara, Koirakoulu Junto

 

 

Junto on sivutoimisena yrityksenä (y-tunnus: 3107393-1) toimiva pienimuotoinen koirakoulu Oulun seudulla. Tarkoituksena on tarjota matalan kynnyksen koirakoulutusta rennolla meiningillä kaikenlaisille koirakavereille. Olipa tavoitteesi mikä tahansa, kouluttaja ja kaverit ovat juuri sitä varten!

Koirakoulun puikoissa Juntolla häärii Sara Kamula. Junton porukkaan tullessasi tapaat Saran varmasti. Sara häärii niin nettisivujen kuin puhelimenkin ääressä, opastaa ja vastaa kysymyksiin sekä vetää hommia myös kentillä!  Idea rennon letkeästä koirakoulusta syntyi pääosin erilaisista koulutuskokemuksista ja ihmisten kanssa jutustelemisesta. Mukavan koiraharrastustoiminnan tulisi olla helposti kaikkien ulottuvilla!

Junton peruskoulutusvalikoimaan kuuluu hyvin perinteisiä harrastuslajeja ja yhteistä puuhaa koirakoille. Peruslajien lisäksi Juntolla järjestetään erilaisia koulutuksia ideoiden ja toiveiden pohjalta myös muiden upeiden koira-alan ammattilaisten taitoja hyödyntäen! Mitä sulla haluttas kokeilla?

 

 

Nimi ”Junto” tulee espanjan kielestä ja suomennettuna se tarkoittaa ”yhdessä”. Sanana ”junto” kuvastaa erittäin hyvin tämän koirakoulun toimintaa. Uusien asioiden oppimisen lisäksi erittäin tärkeä osa hyvää treeniä on mukava ilmapiiri sekä rento, positiivinen kannustus! Treeneissä tarkoituksena on pitää hauskaa, harjoitella ja oppia yhdessä.

Koulutuksissa käytetään positiivisia koulutusmenetelmiä, jotka perustuvat positiiviseen vahvistamiseen. Treeneissä opetetaan ja kannustetaan myös kaikkia treenaajia käyttämään tätä loistavaa koulutusmenelmää koirien kanssa toimiessa. Mitään ei tehdä pakolla, vaan koiran ehdoilla kannustaen ja painottaen koiran omaa oivaltamista.

 

Yksi tärkeimmistä periaatteista Juntolla on, että kaikki pääsevät mukaan. Toimintaan osallistuminen ei velvoita jäsenyyksiin, talkoisiin tai muihin suorituksiin, ilmoittautuminen riittää. Porukassa toimiminen ja sitoutuminen toimintaan on vapaaehtoista!

Tavoitteena on, että jokaiselle löytyy omaan arkeen sopivaa aktiviteettia, millä tuoda iloa koiran ja ohjaajan yhteiseen elämään!

 

 

 

 

KOULUTTAJAESITTELY, SARA:

 

[kuva]

Olen reilu parikymppinen koiraharrastaja Oulusta, asunut täällä koko ikäni ja pyörinyt koiratreeneissä mukana siitä lähtien kun opin kävelemään. Kotipiirissäni on ollut koiria aina metsällä rymyävistä korthalsingriffoneista pieniin pitkäturkkisiin yorkshirenterriereihin, ja myös treeneissä on tullut vastaan vaikka minkälaisia persoonia ja eri rotujen edustajia, jotka ovat vieneet osaamistani aina vain eteenpäin! Olen aiemmin kouluttanut erilaisia koulutuskeikkoija, sekä ollut aktiivisesti mukana seuratoiminnassa myös vastaavana kouluttajana. Treeneihin haluan tuoda aina mukanani positiivisuutta ja lennokasta energiaa, kuitenkaan tarkkaavaisuutta unohtamatta!

Koulutan edelleen myös muilla koirakouluilla ja seuroilla, mm. OSTY ja RallyHaukut Oulu. Omia pääsääntöisiä lajejani ovat agility, arkitottelevaisuus, aktivointi sekä näyttelytottumus. Myös monista muista lajeista löytyy kokemusta harrastajana.

  • Arkitottelevaisuus: Olen aloittanut lapsena koiraharrastuksen perheeni koirien kanssa arkitottelevaisuudesta, ja ihastuttuani lajin monipuolisiin hyötyihin ja iloihin, jatkanut itseni kehittämistä sen parissa. Koirien kanssa työskentelystä innostuneena päädyin opiskelemaan myös alaa ja pyrin kehittämään itseäni koko ajan uuden tutkimustiedon varjolla! Viimeisimmäksi olen suorittanut mm. koirien oppimispsykologian-, ja käytöshäiriöiden anatomia -kurssit Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa.
  • Näyttelytottumus: Näyttelyharrastuksen olen aloittanut noin 10 vuotta sitten Junior Handler -koulutuksista. Tämän jälkeen olen treenannut ja esittänyt useiden ryhmien koiria, kuten omani kultainennoutaja (FCI 8), korthalsingriffoni (FCI 7), etnankoira (FCI 5), vehnäterrieri (FCI 3)  ja cottoni (FCI 9). Kehitän aktiivisesti itseäni ja käyn erilaisissa koulutuksissa.
  • Agility: Agilityssä treenaan ja kisaan tällä hetkellä pääsääntöisesti lainakoirien kanssa, omien kisakoirieni siirryttyä vihreämmille niityille. Mukana kulkee nyt myös pari uutta aloittelevaa agilitykaveria. Harrastuksen olen aloittanut 10-vuotiaana cottoni Damin kanssa ja tuon agilityhurahduksen jälkeen on tälle tielle jääty. Viime vuosina olen suorittanut myös agilityn koulutusohjaajakurssin (SAGI). Lisäksi pyrin aktiivisesti kehittämään itseäni erilaisten ammattilaisten käsissä!
  • Aktivointi: Yleislaajuinen koiran aktivointi on tullut kuvioihin mukaan muun harrastamisen ohella. Matkallani olen saanut oppeja todella laajasti erilaisista koulutuksista ja erilaisilta kouluttajilta. Oma lähtökohtani kaikkeen tekemiseen on koiran aktivointi, virikkeellistäminen, sekä koiran terveyden ylläpitäminen.