KOTITREENIÄ 1

 

Koiran perustaitojen vahvistustalkoot ovat menossa nyt! #Juntonkotitreeniskaba

Ensimmäiset treenitehtävät on nyt julkaistu!

Treenaa kotona ja jaa omat suoritukset meillekin näkyville somessa #juntonkotitreeniskaba #koirakoulujunto #kotitreeni1  , Postaa vaikka video nähtäville Junton facebookiin tai ilahduta vaan koutsia pistämällä whatsappia Saralle 044 983 5515! 🙂

 

Joka sunnuntai julkaistaan aina tulevalle viikolle 4 uutta treenitehtävää! Tehtävät sisältävät perustottelevaisuutta, koiran kehonhuoltoa, aktivointia sekä lajiharjoituksia!

Pistetään myös yhteiseksi iloksi pieni skaba pystyyn! Eniten treenitehtäviä taltioinut (kuvia/videoita/terveisiä somessa tai whatsappilla jakanut, tai kun taas nähdään, kasvotusten nämä esitellyt) voittaa itselleen 5€ etusetelin käytettäväksi Junton tuleviin treeneihin!!

 

 

 


 

Treenitehtävä 1: Eleellisen viestinnän vahvistaminen perustemppujen avulla

– Vahvistetaan koiran selkeää ohjaamista, omia liikeratoja ja koiran tarkkaavaisuutta ohjaukseen

 • Esim. ISTU   -Ilman suullista vihjettä, palkka koiran pään yläpuolelle, oma painon siirto hieman koiraa kohti
 • Esim. MAAHAN   -Ilman suullista vihjettä, palkka maahan (koiran etutassujen väliin), oma painopiste alas
 • Esim. SEISO  -Palkka koiran kuonon tasolla, rauhassa venyttäen kauemmas, oma paino liikkuu palkan mukana koiran kuonosta poispäin ja nopeasti palauttaen
 • Keksi itse lisää! Miten voisit ohjata koiran tehtävään ilman suullista vihjettä, miten itse liikut ja suuntaat palkan niin, että saat koiran tarjoamaan haluamaasi asiaa?

 

 

Treenitehtävä 2: Paikallaolon vahvistaminen

– Vahvistetaan koiran malttia ja kuuntelemisen taitoa, haetaan varmuutta tottelevaisuuspaikallaoloon

 • Esim. Vahvista hyvin helpossa ympäristössä pientä paikallaoloa nopealla palkkausvälillä, tee useampi toisto putkeen ennen koiran vapauttamista!  (Muista olla tarkkana, että palkkaat vain kunnon suoritukset!)
 • Esim. Treenaa pitkää tottelevaisuuspaikallaoloa, onnistuuko jo esimerkiksi 1 minuutti istuen?
 • Esim. Siirry rauhalliselle lenkkipolulle ja harjoittele paikallaoloa ulkona!
 • Esim. Peruspaikallaolon taitajat voivat haastaa koiriaan erilaisilla liikehäiriöillä, kuten koiran kiertäminen ympäri, X-hypyt tai kyykkykävely koiran edessä! Kuinka hauskoja ja jopa hulluja häiriöitä sinä keksit!? 😀

 

 

Treenitehtävä 3: Vapaan seuraamisen ja kontaktin vahvistus

– Vahvistetaan koiran hihnakäytöstaitoja sekä kontaktia koiran ja ohjaajan välillä

 • Esim. Palkkaa koiraa omaehtoisesta hakeutumisesta katsekontaktiin kanssasi, ota esimerkiksi namit lenkille mukaan!
 • Esim. Lähde pihalle / rauhalliselle lenkkipolulle / puiston reunaan vahvistamaan koiran seuraamistaitoa pienenä treenituokiona. Kiertele pienellä alueella edestakaisin hihna löysällä ja palkkaa koira aina sen hakeutuessa kontaktiin kanssasi. Voit kurkata aiheesta myös esimerkiksi Mustin ja Mirrin julkaiseman treenivideon (suosittelen harjoituksia hihnassa ihan myös aikuisille koirille!) : https://www.youtube.com/watch?v=OdkBNs-MCNI
 • Esim. Hyödynnä nyt rauhalliset kaupunkien kadut ja hakeudu koiran kanssa työstämään hihnakäytöstä ja kontakteja erilaisille rauhallisille alueille! (Nyt jos koskaan mahtava tilaisuus hakea koiralle kokemuksia ja häiriötä uusista paikoista, kuitenkin ilman suurta ihmishälinää!)

 

 

Treenitehtävä 4: Rauhallisuuden ja itsehillinnän harjoitukset

– Vahvistetaan koiran taitoa hillitä itsensä ja työskennellä häiriössä

 • Esim. Pyydä katsekontaktia koiralta ja palkitse kontaktin pitämisestä useaan otteeseen. Tämän onnituessa voit ottaa toisen käden häiriökädeksi, joka esimerkiksi heiluttelee lelua käden mitan päässä tai tarjoaa avoimella kämmenellä olevaa namia. Palkitse edelleen koiraa kontaktin pitämisestä häiriökädestä huolimatta. Lopuksi superpalkkaa kivalla jutulla!
 • Esim. Treenaa luopumista sisätiloissa esimerkiksi herkun avulla. Tarjoa koiralle avoimella kämmenellä oleva herkku > mikäli koira pyrkii ottamaan namin, sulje käsi > avaa uudelleen > kun koira osoittaa luopumisen merkkejä, palkkaa koira toisella namilla. Kurkkaa myös Mustin ja Mirrin tekemä video aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=ZkDu7rfqpOQ
 • Esim. Vahvista koiralle rauhoittumisalustaa/omaa paikkaa. Rauhoittumisalustaksi suosittelen jotain vilttiä/pyyhettä. Harjoittelu aloitetaan vain koiran palkitsemisesta alustalle, koira houkutellaan tulemaan rauhassa alustan päälle. Harjoittelu tapahtuu aina koiran ollessa rauhallisessa mielentilassa. Lähdetään työstämään koiran hakeutumista alustalle useilla toistoilla. Vahvistetaan omaa alustaa vaihtelemalla omaa sijaintia sekä alustan paikkaa. Voit katsoa tarkemmat ohjeet vielä Zenkoiran julkaisemasta artikkelista: https://zenkoira.com/2017/12/04/rauhoittumisharjoitus-joka-opettaa-koiralle-paljon/

 

 • EXTRA! Testaa itsehillinnän taitoja ja pelaa hauskaa ristinollaa koirasi kanssa! Piirrä iso 3 x 3 ruudukko paperille ja laita aluksi nami jokaiseen ruutuun. Saatte vuorollanne valita yhden ruudun ottamalla siitä namin ja piirtämällä tilalle ristin tai nollan. Kumpi ensiksi saa kolmen suoran, on voittaja! Omalla vuorollasi valitse siis ruutu ja ota siitä nami pois, piirrä tilalle ruutuun oma merkkisi. Kun on koirasi vuoro, anna koiralle luvalla ottaa herkku ja pyydä tämän jälkeen nopeasti koira takaisin paikalleen (esim. jätä / istu -käsky), jottei koira ehdi valita kuin yhden herkun! Alkuun mitä isompi ruudukko, sitä helpompi!

 

 


 

Joka sunnuntai julkaistaan aina tulevalle viikolle 4 uutta treenitehtävää! Tehtävät sisältävät perustottelevaisuutta, koiran kehonhuoltoa, aktivointia sekä lajiharjoituksia!

Pistetään myös yhteiseksi iloksi pieni skaba pystyyn! Eniten treenitehtäviä taltioinut (kuvia/videoita/terveisiä somessa tai whatsappilla jakanut, tai kun taas nähdään, kasvotusten nämä esitellyt) voittaa itselleen 5€ etusetelin käytettäväksi Junton tuleviin treeneihin!!

Nyt omatoimitreenitalkoot käyntiin ja laittamaan terkkuja tänne päin! <3 Sara