KOTITREENIÄ 4

 

Koiran perustaitojen vahvistustalkoot ovat menossa nyt! #Juntonkotitreeniskaba

Treenaa kotona ja jaa omat suoritukset meillekin näkyville somessa #juntonkotitreeniskaba #koirakoulujunto #kotitreeni1  , Postaa vaikka video nähtäville Junton facebookiin tai ilahduta vaan koutsia pistämällä whatsappia Saralle 044 983 5515! 🙂

 

Joka sunnuntai julkaistaan aina tulevalle viikolle 4 uutta treenitehtävää! Tehtävät sisältävät perustottelevaisuutta, koiran kehonhuoltoa, aktivointia sekä lajiharjoituksia!

Pistetään myös yhteiseksi iloksi pieni skaba pystyyn! Eniten treenitehtäviä taltioinut (kuvia/videoita/terveisiä somessa tai whatsappilla jakanut, tai kun taas nähdään, kasvotusten nämä esitellyt) voittaa itselleen 5€ etusetelin käytettäväksi Junton tuleviin treeneihin!!

 

 

 


Tällä viikolla teemana on agilitytaidot, mutta kaikki harjoitteet sopivat myös arkitokoiluun!

 

 

Treenitehtävä 1: Kierto

– Vahvistetaan koiran taitoa kiertää este itsenäisesti käskystä

Agilityn takaakierto (koira kiertää hypyn taakse ja hyppää sitten yli) tai lenkillä puun ympärille solmuun mennyt hihna, opeta koira kiertämään este ympäri! Lähde liikkeelle koiran palkitsemisesta, kun koira lähtee tarjoamaan kiertämistä ollessasi itse esteen etualalla, voit myös käyttää houkuttelua. Yhdistä kiertotoimintoon haluttu käskysana. Kiertojen onnistuttua lisää välimatkaa ja lähetä koira vauhdista kiertämään este! Agilitytreenaajat: Kokeile kiertohaastetta asettumalla koiran kanssa kahden kiertokohteen (esim. puu ja iso ämpäri) väliin niin, että molempiin on ainakin parin metrin matka. Pyydä koira käteesi ohjaukseen, lähde liikkumaan kohti toista kiertokohdetta ja lähetä koira kiertämään. Koiran ollessa kiertämässä, lähde itse liikkumaan jo toista kiertokohdetta kohti, säilytä ohjaus (käsi ojennettuna taakse, katse koiraan päin). Kun koira tulee ohjaukseen, lähetä kiertämään seuraavaa kohdetta! Voit treenata myös puolenvaihtoja ja pyörittää kahdeksikkoa.

 

 

 

Treenitehtävä 2: Kavaletti (tikapuuharjoitus)

– Harjoitellaan koiran kehonhallintaa ja hyppytekniikkaa

Rakenna muutaman esteen sarja (2-5). Esteiden ei tarvitse olla korkeita, koiran pitää pystyä kävelemään niiden yli vain jalkoja reippaasti nostelemalla. Hyväksi havaittuja kotirakenteluvälineitä on mm. maitopurkit, vessapaperirullat, kepit ja porrasharjat. Aseta esteet peräkkäin lähelle toisiaan, esteiden väli tulisi olla noin koirasi säkäkorkeus. Lähde kävelyttämään koiraasi kavaletin läpi, älä kuitenkaan ohjaile hihnasta tai houkuttele koiraa nami nokassa eteenpäin, sillä koiran pitäisi liikkua mahdollisimman itsenäisesti katse eteenpäin, palkkaa edestä (tarvittaessa rakenna esteet esimerkiksi käytävään, jolloin seinät ohjaavat koiraa kavaletille). Tavoitteena on, että koira askeltaa järjestelmällisesti väli-yli, ei kompuroi esteisiin eikä luovuta kesken kaiken. Taitavaa koiraa voit haastaa lisäämällä esteitä tai muuttamalla harjoituksen lopuksi hyppyharjoitukseksi (esteväli noin 2-3-4m).

 

 

 

Treenihaaste 3: Kosketus (alusta, käsi, kosketuskeppi..)

– Kohdetyöskentelyä kosketuksella!

Kosketusta voidaan hyödyntää monenlaisissa tilanteissa, kuten tottelevaisuudessa. Agilityssa on myös muutamia esteitä, joissa koiralta vaaditaan tiettyjen pintojen kosketusta tassuilla. Kosketusta voit lähteä opettamaan monella tapaa. Voit opettaa esimerkiksi koiran koskemaan tassuilla jotakin alustaa tai kuonolla vaikkapa omaa kättäsi! Yksinkertaisimmillaan koiraa lähdetään palkitsemaan, kun se osoittaa kiinnostusta kohteeseen. Tarjotaan koiralle kosketusmahdollisuutta ja palkitaan alkuun nopeastakin kosketuksesta. Toistojen myötä voit lisätä mukaan käskysanan ja alkaa muuttaa kohteen sijaintia. Lopulta tavoite olisi, että koira osaa tulla/mennä koskettamaan kohdetta kauempaakin käskettynä. Taitaville koirille voit yhdistää kosketusta erilaisiin treeneihin ja luoda ketjuja. Miten onnistuu esimerkiksi juoksu ja sen jälkeen alusta kosketus vauhdista?

 

 

 

Treenihaaste 4: Koroke

– Aktivointia, jumppaa ja koiran kehonhallintaa!

Koiran tarkoitus on koskettaa tassuillaan erilaisia pintoja ja korokkeita aktivoiden samalla myös koiran lihaksistoa. Voit opettaa koiran ensiksi koskettamaan/nousemaan tietylle alustalle käskystä. Helpointa on lähteä liikkeelle kahdella etutassulla koskettamisesta, mutta haastetta saat esimerkiksi tassujen asettamisesta eri korokkeille tai vastaavasti takatassujen nostamisesta korokkeelle etutassujen ollessa maassa. Liikkeelle voit lähteä esimerkiksi houkuttelulla. Korokkeina voit käyttää esimerkiksi saaveja tai laatikoita, kunhan ne eivät luista koiran alta. Korokejumppa onnistuu myös extempore esimerkiksi lenkillä, houkuttelemalla koira nousemaan isoa kiveä, kantoa tai puuta vasten!

 

 

 


 

Joka sunnuntai julkaistaan aina tulevalle viikolle 4 uutta treenitehtävää! Tehtävät sisältävät perustottelevaisuutta, koiran kehonhuoltoa, aktivointia sekä lajiharjoituksia!

Pistetään myös yhteiseksi iloksi pieni skaba pystyyn! Eniten treenitehtäviä taltioinut (kuvia/videoita/terveisiä somessa tai whatsappilla jakanut, tai kun taas nähdään, kasvotusten nämä esitellyt) voittaa itselleen 5€ etusetelin käytettäväksi Junton tuleviin treeneihin!!

Nyt omatoimitreenitalkoot käyntiin ja laittamaan terkkuja tänne päin! <3 Sara