KURSSIT 2022

 • Koirakoulu Junton kurssit kestävät 6 koulutuskertaa
 • Tutustu Junton tarjoamiin lajeihin sekä ryhmätasoihin  lajien esittelystä
 • Tältä sivulta pääset tarkastelemaan uusia alkavia ryhmiä
 • Muut aktiviteetit löydät äxöneistä

kALKAVAT KURSSIT

 

– SEURAAVAT KURSSIT ALKAVAT SYYSKAUDELLA 2022. LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE WWW.KOIRAKOULUJUNTO.FI/PORUKKA/.

– KESÄN AIKANA ON LUVASSA MUUTA ÄKSÖNIÄ, KATSO YKSITTÄISET TREENIKERRAT JA TAPAHTUMAT WWW.KOIRAKOULUJUNTO.FI/AXONI/

– MYÖS MENOSSA OLEVILLE KURSSEILLE ON MAHDOLLISUUS OSTAA KERTAKÄYNTEJÄ WWW.KOIRAKOULUJUNTO.FI/KERTATUNNIT/

k

k

kMENOSSA OLEVAT KURSSIT

TOUKO-KESÄKUU 2022:

k

K

K

Pohjataidot (pentukurssi)

 • Päivä: Sunnuntai (15.5, 22.5, 29.5, 5.6, 12.6, 19.6.)
 • Aika: Klo 15 – 15.45
 • Paikka: Toppilan halli
 • Katso kurssin vapaat paikat ja osta kertakäynti kurssille TÄÄLTÄ!

Kurssilla käymme läpi koiran koulutuksen alkeita, jotka pohjautuvat mallikkaan koirakansalaisen perustaitojen kouluttamiseen. Tavoitteena kouluttaa aktiivinen ohjaajansa kanssa yhteistyötä tekevä koira. Harjoittelemme mm. rauhoittumisen opettamista, käsittelyn alkeita, luoksetuloa, seuraamista, kontaktin hakemista sekä palkkauksen rakentamista ja motivaatiota. Tämä kurssi on arkitottelevaisuuden peruskurssi, joka painottuu erityisesti omistajan omaan kouluttamiseen sekä koiran ja ohjaajan välisen suhteen rakentamiseen. Kurssin tavoitteena on myös tutustua rauhassa uuteen koulutusympäristöön, kerätä koiralle uusia positiivisia kokemuksia ja harjoitella ryhmässä toimimisen ensiaskelia. Kurssin lopuksi tutustumme myös lajimahdollisuuksiin jatkaa koiraharrastusta. Kurssi soveltuu erityisesti 2-10kk pennuille!

Pääsyvaatimus: Koiran rokotukset aloitetaan rokotusohjelman mukaisesti, ei taidollisia pääsyvaatimuksia

Seuraavaksi kurssiksi: Arkitottelevaisuus perusteet / Arkitottelevaisuus syventävä / jonkin lajin alkeet

K

k

k

Arkitottelevaisuus syventävä

 • Päivä: Maanantai (16.5, 23.5, 30.5, 6.6, 13.6, 20.6.)
 • Aika: 18-18.45
 • Paikka: Toppilan halli
 • Katso kurssin vapaat paikat ja osta kertakäynti kurssille TÄÄLTÄ!

Arkitottelevaisuuskurssien ensisijaisena tavoitteena on parantaa ihmisen ja koiran välistä suhdetta, sekä kehittää itseään kouluttajana positiivista vahvistamista hyödyntäen. Arkitottelevaisuuskurssit painottuvat yleisiin koulutustaitoihin, sekä tottelevaisuus- ja ryhmäharjoituksiin. Syventävä kurssi on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat jo treenanneet jonkin verran tottelevaisuutta ja haluavat jatkaa harrastusta rennolla mielellä arjen suhdetta vahvistaen. Syventävän kurssin ohjelmaan kuuluu monipuolisesti erilaisia tokoliikkeitä (esim. perusasento ja paikallaolo) sekä rally-tokon liikeharjoituksia (esim. käännökset ja pyörähdykset). Treenaamme myös lisää ryhmässä toimimista perinteisten ryhmä- ja yhteisharjoituksien (esim. ohitukset ja luoksetulot) kautta. Kurssin tarkka sisältö rakennetaan aina kurssikohtaisesti treenaajien toiveiden mukaan!

Pääsyvaatimus: Pentukurssi / Arkitottelevaisuus perusteet / muu tottelevaisuuspohja

Seuraavaksi kurssiksi: Arkitottelevaisuus syventävä uudestaan / jonkin lajin alkeet

-k

k

l

Arkitottelevaisuuden soveltava kurssi: Hihnakäytöskurssi

 • Päivä: Sunnuntai (15.5, 22.5, 29.5, 5.6, 12.6, 19.6.)
 • Aika: 14-14.45
 • Paikka: Toppilan halli
 • Katso kurssin vapaat paikat ja osta kertakäynti kurssille TÄÄLTÄ!

Arkitottelevaisuuskurssien ensisijaisena tavoitteena on parantaa ihmisen ja koiran välistä suhdetta, sekä kehittää itseään kouluttajana positiivista vahvistamista hyödyntäen. Arkitottelevaisuuden soveltava kurssi keskittyy mallikkaan hihnakäytöksen harjoitteluun. Kurssilla treenaamme rentoa seuraamista, häiriöiden kohtaamista, ohituksia sekä ympäristöpalkkioiden monipuolista käyttöä. Teemme harjoituksia isossa hallitilassa sekä ulkona. Hox! Harjoituksia on työstettävä myös kotona.

Pääsyvaatimus: Ei taidollisia vaatimuksia

Seuraavaksi kurssiksi: Arkitottelevaisuus perusteet / Arkitottelevaisuus syventävä

k

k

k

Näyttelytottumus

 • Päivä: Maanantai (16.5, 23.5, 30.5, 6.6, 13.6, 20.6.)
 • Aika: 17-17.45
 • Paikka: Toppilan halli
 • Katso kurssin vapaat paikat ja osta kertakäynti kurssille TÄÄLTÄ!

Tervetuloa mukaan treenaamaan koiranäyttelyissä tarvittavat taidot kuntoon! Näyttelytottumuskurssien tavoitteena on saada jokainen koira esiintymään kauniisti ja työskentelemään esittäjän kanssa hyvässä yhteistyössä selkeiden tehtävien avulla. Lisäksi kurssien tärkeimpiä tavoitteita on saada koiran ohjaaja myös miettimään, miten asiat kannattaa tehdä, mikä sopii minun koiralleni ja miksi näin? Junton näyttelytottumuskursseilla harjoitellaan koiranäyttelyissä tarvittavia taitoja erilaisten harjoitusten lisäksi myös monipuolisten teorioiden kautta. Keskeisimpiä asioita jokaisella kurssilla ovat koiran ravi ja liike, seisotus, käsittely sekä koiran esittäminen.

Kurssilla lähdemme liikkeelle näyttelyiden perusteista jokaisen koirakon oman tason mukaisesti, häiriötä ja hienosäätöä pikkuhiljaa lisäten. 6 kerran kurssilla ehdimme keskittyä myös jokaisen henkilökohtaisiin toiveisiin!

Pääsyvaatimus: Yleinen tottelevaisuuspohja, ryhmässä toimiminen onnistuu

Seuraavaksi kurssiksi: Näyttelytottumus jatko

k

k

k

Hoopers, tutustuminen/alkeet

 • Päivä: Maanantai (16.5, 23.5, 30.5, 6.6, 13.6, 20.6.)
 • Aika: 19-19.45
 • Paikka: Toppilan halli
 • Katso kurssin vapaat paikat ja osta kertakäynti kurssille TÄÄLTÄ!

Uusi hittilaji on rantautunut myös Saran treenilistalle ja nyt lajia pääsee vihdoin treenaamaan myös Juntolle! Hoopers on eräänlaista ”maa-agilitya”, jossa koira suorittaa agilityn kaltaisen esteradan ilman hyppyjä, jyrkkiä käännöksiä tai kiipeilyjä. Hoopersissa kaikki esteet ovat läpijuostavia / kierrettäviä pehmeillä linjoilla ja ne pyritään ohjaamaan mahdollisimman kaukaa, minkä vuoksi laji sopii erinomaisesti monenlaisille koirakoille!

Kurssilla lähdemme tutustumaan lajiin tarkemmin sekä treenaamaan lajissa tarvittavia pohjataitoja. Käymme läpi myös esteopetuksen alkeita sekä vahvistamme koiran itsenäistä tehtäväsuoritusta kohti ratatreenejä!

Pääsyvaatimus: Perushallinta, ryhmässä toimiminen onnistuu (koira kiinni / aitojen takana irti)

Seuraavaksi kurssiksi: Hoopers jatko

k

k

k

Agility alkeis2

 • Päivä: Sunnuntai (15.5, 22.5, 29.5, 5.6, 12.6, 19.6.)
 • Aika: Klo 16-17
 • Paikka: Toppilan halli
 • Katso kurssin vapaat paikat ja osta kertakäynti kurssille TÄÄLTÄ!

Kurssi on alkeis1 -kurssin jatko-osa, jossa tutustumme vielä muihin agilityssä käytettäviin esteisiin ja aloitamme hyvän pohjan luontia niiden parissa. Kurssin kesto on 6 koulutuskertaa. Tutustumme vielä erilaisiin hyppyesteisiin, pujottelukeppeihin sekä käymme läpi kontaktiesteiden alkeisopetusta ja suoritusta. Harjoitukset on sovellettavissa myös nuorille koirille.

Pääsyvaatimus: Agilityn perusteet tuttuja (Alkeis1)

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn alkeisjatko

K

l

k

Agility alkeisjatko

 • Päivä: Maanantai (16.5, 23.5, 30.5, 6.6, 13.6, 20.6.)
 • Aika: 20-21
 • Paikka: Toppilan halli
 • Katso kurssin vapaat paikat ja osta kertakäynti kurssille TÄÄLTÄ!

Agilityn perusteiden jälkeen lähdetään syventämään esteosaamista. Alkeisjatko on alkeiskoulutuksen viimeinen osa, joka sisältää 6 koulutuskertaa. Kurssilla syvennymme tarkemmin koiran ohjaamiseen agilityssä. Käymme läpi ohjaamisen peruselementtejä sekä perusohjauskuvioita. Teemme harjoituksia pienillä hyppy-putki -sarjoilla koirakon yhteistyötä vahvistaen ja valmistaen valmennusryhmiin. Valmennusryhmissä jatkamme alkeiskoulutuksesta tuttujen rata- ja esteharjoitusten pohjien syventämistä.

Pääsyvaatimus: Vähimmäisvaatimuksena hyppy- ja putkiesteet tuttuja. Suositellaan kuitenkin molemmat alkeiskurssit (1 & 2) pohjalle ennen jatkoa.

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn möllivalmennusryhmä

k

K

k

AGILITY MÖLLIVALMENNUKSET:

 • Paikka: Toppila, OSTY halli
 • Hinta: 102,00€ (sis. alv 24%)
 • Katso kurssien vapaat paikat ja osta kertakäynti kurssille TÄÄLTÄ!

RYHMÄ1: Sunnuntai (15.5, 22.5, 29.5, 5.6, 12.6, 19.6.) klo 17-18

RYHMÄ2: Sunnuntai (15.5, 22.5, 29.5, 5.6, 12.6, 19.6.) klo 18-19

RYHMÄ3: Tiistai (17.5, 24.5, 31.5, 7.6, 14.6, 21.6.) klo 20-21

Mölliryhmäläisten kanssa aletaan treenata vielä lisää suoritusvarmuutta ja tekniikkaa haastavimmille esteille. Jatketaan alkeiskoulutuksesta tuttujen perusohjauskuvioiden harjoittelua ja tehdään mölliratoja (hyppy-putki-radat) erilaisilla tekniikoilla sivuten. Kurssille tultaessa kaikkien esteiden oli hyvä olla koirakolle jo jollakin tavoin tuttuja. Koiran tulisi pysyä irti ainakin rata-alueella. Möllivalmennusryhmä jatkuu läpi vuoden, treenit kuuden kerran satseissa (sitoutuminen + maksu, vanhat ryhmäläiset aina etusijalla jatkamaan seuraavaan).

Pääsyvaatimus: Alkeistason koulutus käytynä: kaikki agilityesteet ja perusohjaukset tuttuja

Seuraavaksi kurssiksi: Jatkuva agilityn mölliryhmä / agilityn kisaryhmä (kouluttajan siirrosta)

k

kk

K

AGILITY KISAVALMENNUKSET:

 • Paikka: Toppila, OSTY halli
 • Hinta: 132,00€ (sis. alv 24%)
 • Katso kurssien vapaat paikat ja osta kertakäynti kurssille TÄÄLTÄ!

RYHMÄ1: Sunnuntai (15.5, 22.5, 29.5, 5.6, 12.6, 19.6.) klo 19-20.30

RYHMÄ2: Tiistai (17.5, 24.5, 31.5, 7.6, 14.6, 21.6.) klo 18.30-20

Kisaryhmä on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat harjoitelleet jo pidempiä ratoja (20 estettä) ja perusohjauskuviot ovat vauhdissakin luontevia. Kaikki esteet tuttuja.  Treenaamme kurssilla vielä lisää suoritusvarmuutta vaikeimmille esteille, sekä harjoittelemme lisää erilaisia ohjauskuvioita, tekniikoita ja niiden hyödyntämistä radoilla. Ryhmä ei velvoita millään tasolla kisaamaan, mutta treeneissä tehdään jo pidempiä kisaratoja rennolla otteella. Kurssille tultaessa koirakon yhteistyö pitäisi olla jo sujuvaa, koira pysyy irti ohjaajansa luona ja pystyy suorittamaan esteitä myös pienessä häiriössä. Kisavalmennusryhmä jatkuu läpi vuoden, treenit kuuden kerran satseissa (sitoutuminen + maksu, vanhat ryhmäläiset aina etusijalla jatkamaan seuraavaan).

Pääsyvaatimus: Lähes kaikki agilityesteet sujuvat jo myös radalla ja perusohjaukset ovat hyvin hallussa

Seuraavaksi kurssiksi: Jatkuva agilityn kisaryhmä

k

k

k

k