KOULUTUSLAJIT JA TASOT

 

Alta löydät esittelyt kaikista Junton tarjoamista kursseista.

Autan mielelläni jokaista löytämään juuri itselle sopivan lajin ja ryhmän, sekä kerron tunneista lisää, kysy rohkeasti!  [email protected]

 

 

 


Koiranäyttelyssä koiran täytyy osata hälinän keskellä vaikka mitä! Näyttelytottumuskurssien tavoitteena on saada jokainen koira esiintymään kauniisti ja työskentelemään esittäjän kanssa hyvässä yhteistyössä. Lisäksi kurssien tärkeimpiä tavoitteita on saada koiran ohjaaja myös miettimään, miten asiat kannattaa tehdä, mikä sopii minun koiralleni ja miksi näin? Junton näyttelytottumuskursseilla harjoitellaan koiranäyttelyissä tarvittavia taitoja erilaisten harjoitusten lisäksi myös monipuolisten teorioiden kautta. Keskeisimpiä asioita jokaisella kurssilla ovat koiran ravi ja liike, seisotus, käsittely sekä koiran esittäminen.

 

Näyttelytottumus alkeet: Alkeiskurssille tultaessa koiran olisi hyvä hallita yleinen vierellä kävely sekä ryhmässä toimiminen (hyvän startin voi hakea tarvittaessa esimerkiksi arkitottelevaisuuskurssilta), jotta tunneista saa kaiken hyödyn irti. Alkeiskurssi pohjautuu näyttelyiden perusteorioiden läpikäymiseen. Lähdemme liikkeelle näyttelyiden perusasioista, kuten vierellä ravaaminen ja paikalla seisominen. Lisäksi tutustumme tavallisimpiin kuvioihin, sekä yleiseen toimintaan näyttelypaikalla ja -kehässä. Kurssin tavoitteena on saada koirakolle haltuun yleinen kehässä toimiminen, peruskuviot sekä esittäminen. Soveltuu erittäin hyvin myös pennuille (rokotukset kunnossa + varoaika 21vrk)!

Pääsyvaatimus: Koira on ohjaajansa hallinnassa, ryhmässä toimiminen onnistuu

Seuraavaksi kurssiksi: Näyttelytottumus jatko

 

Näyttelytottumus jatko: Jatkokurssi on tarkoitettu koirakoille, jotka hallitsevat jo näyttelyiden perusteet ja haluavat ylläpitää sekä hioa nätotaitoja lisää. Jatkokurssilla keskitytään vielä tarkemmin tekniikoihin, koiran liikkeisiin ja kauniiseen esittämiseen. Perusharjoituksien lisäksi yhteistyötä, kuvioita ja liikkeitä hiotaan vielä monipuolisimmilla tekniikkaharjoituksilla. Jatkokurssilla on varattu aikaa enemmän myös koirakoiden henkilökohtaisille toiveille.

Pääsyvaatimus: Näyttelyiden perusteet hallussa

Seuraavaksi kurssiksi: Näyttelytottumus jatko uudestaan

 

Soveltavat kurssit: Lisäksi tarjolla on satunnaisesti erilaisia soveltavia nätokursseja, kuten ”Käsittelykurssi”

 

 

 


Arkitottelevaisuuskurssien ensisijaisena tavoitteena on parantaa ihmisen ja koiran välistä suhdetta, sekä kehittää itseään kouluttajana oppien hyödyntämään koiran koulutuksessa positiivisia menetelmiä ja selkeää yhteistyötä koiran ja ohjaajan välillä. Kurssit painottuvat yleisiin koulutustaitoihin, sekä tottelevaisuus- ja ryhmäharjoituksiin.

 

Pohjataidot (pennut/aloittelijat): Kurssilla käymme läpi koiran koulutuksen alkeita, jotka pohjautuvat mallikkaan koirakansalaisen perustaitojen kouluttamiseen. Tavoitteena kouluttaa aktiivinen ohjaajansa kanssa yhteistyötä tekevä koira. Harjoittelemme mm. rauhoittumisen opettamista, käsittelyn alkeita, luoksetuloa, seuraamista, kontaktin hakemista sekä palkkauksen rakentamista ja motivaatiota. Tämä kurssi on arkitottelevaisuuden peruskurssi, joka painottuu erityisesti omistajan omaan kouluttamiseen sekä koiran ja ohjaajan välisen suhteen rakentamiseen. Kurssin tavoitteena on myös tutustua rauhassa uuteen koulutusympäristöön, kerätä koiralle uusia positiivisia kokemuksia ja harjoitella ryhmässä toimimisen ensiaskelia. Kurssin lopuksi tutustumme myös mahdollisuuksiin jatkaa koiraharrastusta (agility, tottelevaisuus, aktivointi…). Kurssi soveltuu erityisesti pennuille!

Pääsyvaatimus: Ei pääsyvaatimuksia

Seuraavaksi kurssiksi: Arkitottelevaisuus perusteet / Arkitottelevaisuus syventävä

 

Arkitottelevaisuus perusteet (pennut + aikuiset): Kurssi antaa eväitä jokapäiväiseen treenaamiseen oman koiran kanssa. Kurssilla käymme läpi arjessa hyödyllisiä perustaitoja erilaisten teorioiden ja niihin liittyvien harjotusten kautta. Treenaamme mm. kontakteja, luoksetuloa, hihnassa kävelyä, ohitustilanteita sekä rauhoittumista. Kurssi sopii oikein hyvin myös pennuille!

Pääsyvaatimus: Ei pääsyvaatimuksia

Seuraavaksi kurssiksi: Arkitottelevaisuus syventävä

 

Arkitottelevaisuus syventävä: Syventävä kurssi on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat jo treenanneet tottelevaisuutta ja haluavat jatkaa harrastusta rennolla mielellä arjen suhdetta vahvistaen. Kurssilla harjoittelemme jo hieman haastavampia tokoliikkeitä ja hiomme tekniikoita tarkemmin, teemme erilaisia rallytokon liikeharjoituksia, sekä treenaamme lisää ryhmässä toimimista perinteisten ryhmä- ja yhteisharjoituksien kautta. Kurssin tarkka sisältö rakennetaan aina kurssikohtaisesti treenaajien toiveiden mukaan.

Pääsyvaatimus: Arkitottelevaisuus perusteet / muu tottelevaisuus käytynä

Seuraavaksi kurssiksi: Arkitottelevaisuus syventävä uudestaan

 

 

Soveltavat kurssit: Lisäksi tarjolla on satunnaisesti erilaisia soveltavia tottelevaisuuskursseja, kuten ”Ohituskurssit”

 

 

 


 

– Agilityssä yhdessä treenaamisen mahdollistaa toimiva ryhmä. Ennen agilitykursseja koiran kanssa on hyvä treenata esim. arkitottelevaisuuskurssilla perustottelevaisuutta ja ryhmässä toimimista

– Agility on raskas laji koiralle ja vaatii oikeanlaisen tekniikan. Mikäli olet harrastanut / kokeillut agilityä aiemmin itsenäisesti ilman kouluttajan ohjeistusta, harrastus kannattaa aloittaa alkeisryhmistä/yksityistunnilta oman tason kartoittamiseksi.

 

ALKEISTASON KURSSIT

Agilityn alkeis1: Kurssi on alkeisopetuksen ensimmäinen osa, joka soveltuu hyvin myös testimielessä agilitystä kiinnostuneille. Kurssi soveltuu myös nuoren koiran kanssa harjoitteluun (6kk+). Kurssin kesto on 6 kertaa. Alkeiskurssille tultaessa koira sekä ohjaaja voivat olla täysin kokemattomia agilityssä, mutta koiran tulee olla perustottelevainen ja ohjaajansa hallinnassa. Lähdemme harjoittelemaan kurssilla agilityn perusteita. Käymme yleisesti läpi esteiden oikeanlaista suoritustekniikkaa, koiran ohjaamisen ensiaskelia sekä agilityn hajoittelua yleisesti. Kurssilla tehtävät esteharjoitukset toteutetaan putkilla ja matalilla hypyillä (pentujen kanssa emme harjoittele vielä ollenkaan hyppytekniikkaa). Kurssi toteutetaan pienryhmässä, johon otetaan vain 3- 4 koirakkoa.

Pääsyvaatimus: Koira on perustottelevainen ja ohjaajansa hallinnassa

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn alkeis2

 

Aglityn alkeis2: Kurssi on alkeis1 -kurssin jatko-osa, jossa tutustumme vielä muihin agilityssä käytettäviin esteisiin ja aloitamme hyvän pohjan luontia niiden parissa. Kurssin kesto on 6 kertaa. Tutustumme vielä erilaisiin hyppyesteisiin, pujottelukeppeihin sekä käymme läpi kontaktiesteiden alkeisopetusta ja suoritusta. Kurssille tultaessa koiran täytyy olla jo kehittynyt hyvin (koira täysikasvuinen), sillä monet esteet ovat hyvin rasittavia. Yleinen suositus on yli 1v koirille.

Pääsyvaatimus: Agilityn alkeis1 asiat käytynä

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn alkeisjatko

 

Agilityn alkeisjatko: Agilityn perusteiden jälkeen lähdetään syventämään alkeiskurssien osaamista. Alkeisjatko on alkeiskoulutuksen viimeinen osa, joka sisältää 6 koulutuskertaa. Kurssilla syvennymme tarkemmin koiran ohjaamiseen agilityssä. Käymme läpi ohjaamisen peruselementtejä sekä perusohjauskuvioita. Teemme harjoituksia pienillä hyppy-putki -sarjoilla koirakon yhteistyötä vahvistaen ja valmistaen  valmennusryhmiin.

Pääsyvaatimus: Vähimmäisvaatimus hyppy ja putki tuttuja. Suositellaan kuitenkin molemmat alkeiskurssit (1 & 2) pohjalle ennen jatkoa

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn möllivalmennusryhmä

 

 

VALMENNUSRYHMÄT 

Agilityn mölliryhmä: Mölliryhmäläisten kanssa aletaan treenata vielä lisää suoritusvarmuutta ja tekniikkaa haastavimmille esteille. Jatketaan alkeiskoulutuksesta tuttujen perusohjauskuvioiden harjoittelua ja tehdään mölliratoja (hyppy-putki-radat) erilaisilla tekniikoilla sivuten. Kurssille tultaessa kaikkien esteiden pitäisi olla koirakolle jo tuttuja. Koiran tulisi pysyä myös irti ainakin rata-alueella. Möllivalmennusryhmä jatkuu läpi vuoden, treenit kuuden kerran satseissa (sitoutuminen + maksu, vanhat ryhmäläiset aina etusijalla jatkamaan seuraavaan).

Pääsyvaatimus: Alkeistason koulutus käytynä, kaikki agilityesteet ja perusohjaukset (valssi, persjättö, takaaleikkaus, takaakierto) tuttuja

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn mölliryhmä / Agilityn kisaryhmä (kouluttajan siirrosta)

 

Agilityn kisaryhmä: Kisaryhmä on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat harjoitelleet jo pidempiä ratoja (20 estettä) ja perusohjauskuviot ovat vauhdissakin jo luontevia. Kaikki esteet onnistuvat jollakin tasolla (kaikki ei tarvitse olla vielä täysin ratakunnossa).  Treenaamme kurssilla vielä lisää suoritusvarmuutta vaikeimmille esteille, sekä harjoittelemme lisää erilaisia ohjauskuvioita, tekniikoita ja niiden hyödyntämistä radoilla. Ryhmä ei velvoita millään tasolla kisaamaan, mutta treeneissä tehdään jo pidempiä kisaratoja rennolla otteella. Kurssille tultaessa koirakon yhteistyö pitäisi olla jo sujuvaa, koira pysyy irti ohjaajansa luona ja pystyy suorittamaan esteitä myös pienessä häiriössä. Kisavalmennusryhmä jatkuu läpi vuoden, treenit kuuden kerran satseissa (sitoutuminen + maksu, vanhat ryhmäläiset aina etusijalla jatkamaan seuraavaan)

Pääsyvaatimus: Lähes kaikki agilityesteet sujuvat jo myös radalla ja perusohjaukset (valssi, persjättö, takaaleikkaus, takaakierto) ovat hyvin hallussa

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn kisaryhmä

 

 

Soveltavat kurssit: Lisäksi tarjolla on satunnaisesti erilaisia soveltavia agilitykursseja, kuten ”Ohjaustekniikkakurssi”

 

 

 


Aktivointikurssien ensisijaisena tavoitteena on piristää arkea ja parantaa koiran ja ohjaajan välistä suhdetta!

 

Aktivointi-temppukurssi: Arjen piristäjä, aktivointi-temppukurssi sopii kaikenlaisille koirille ja on rentoa reenailua parhaimmillaan! Kurssi tarjoaa kivaa tekemistä aktivoiden arkea sekä parantaen koiran ja ohjaajan välistä suhdetta, ja ehkä siinä sivussa jopa kasvattaa hieman ohjaajan koulutustaitoja!  Kurssilla harjoittelemme erilaisia hauskoja temppuja, tutustumme aktivointipeleihin sekä koiran kotiaktivointiin, jumppaamme ja treenaamme koiran kehonhallintaa, ja saattaapa kurssilla mukana olla muutamia agilityesteitäkin! Sopii loistavasti niin nuorille koirille, kuin aikuisille ja vanhuksillekin. Loistava lisäkurssi myös esimerkiksi agilityharrastajille. Kurssin tarkka sisältö rakennetaan aina kurssikohtaisesti treenaajien toiveiden mukaan.

Pääsyvaatimus: Koira on ohjaajansa hallinnassa ja pystyy toimimaan ryhmässä

Seuraavaksi kurssiksi: Aktivointi-temppukurssi uudestaan

 

Toko/rally-toko harraste: Kurssi on tarkoitettu koirakoille, jotka haluavat treenata tottelevaisuutta rennolla mielellä arjen suhdetta vahvistaen, mutta ovat kiinnostuneet erityisesti tokosta / rally-tokon liikkeistä. Kurssilla harjoittelemme erilaisia tottelevaisuusliikkeitä sekä tutustumme lajien perusteisiin. Käymme läpi pääosin erilaisia alokasluokkien liikkeitä ja niiden opettamista myös yksilöllisesti.

Pääsyvaatimus: Koira on ohjaajansa hallinnassa ja pystyy toimimaan ryhmässä

Seuraavaksi kurssiksi: Toko/rally-toko harrastekurssi uudestaan / hakeutuminen lajien valmennuksiin

 

  

 

Kiinnostaisiko myös muut treenit? Katso äxönit