– MIKÄ AGILITYKURSSI SOPISI MEIDÄN TASOLLE?

AGILITYN POHJATAIDOT -KURSSI

Mikäli teillä ei ole aiempaa agilitykokemusta, on pohjataitokurssi Junton ensimmäisen tason agilitykurssi. Pohjataitokurssi järjestetään lyhytkurssina. Kurssilla lähdemme liikkeelle agilityn harjoittelussa tarvittavista taidoista, kuten rauhoittuminen, palkkaaminen, paikallaolo ja kohdetyöskentely. Nämä taidot ovat agilityn harjoittelussa välttämättömiä, ja niistä voi lähteä liikkeelle agilityn maailmaan myös jo pikkupennun kanssa, kurssi soveltuu siis kaikille yli 4kk ikäisille koirille! Kurssi ei sisällä vielä varsinaista esteopetusta, mutta kurssilla tutustutaan hieman jo agilityvälineisiin.

KENELLE?  Ei vielä agilitykokemusta. (Mikäli koiran ohjaaja on kokenut agilityssa ja treenannut paljon perustaitoja itsenäisesti, voi mukaan tulla suoraa alkeis1-kurssille)

AGILITYN ALKEET 1 -KURSSI

Kun pohjataitojen perusteet ovat hallussa, lähdetään niitä yleistämään vielä enemmän agilitykentälle. Alkeis1-kurssi järjestetään lyhytkurssina. Alkeiskurssilla tutustumme vielä tarkemmin agilityyn lajina ja lähdemme harjoittelemaan myös esteopetuksen alkeita perustaitojen kautta. Kurssilla tutustumme tarkemmin esteopetuksen alkeisiin erityisesti hyppy- ja putkiesteillä koiran kehitys huomioiden. Lisäksi teemme pientä tuttavuutta myös kontaktiestevälineistöön. Alkeiskurssilla ei vielä hypitä/kiipeillä korkealle, minkä vuoksi alkeiskurssin harjoitukset soveltuvat myös alle vuoden ikäisille pennuille!

KENELLE? Pohjataidot hallitseville (väh. palkkaus, oma paikka / rauhoittuminen, paikallaolo, luoksetulo, kohdetyöskentely) + agilityn perusteet tuttuja

AGILITYN ALKEET 2 – KURSSI

Kurssi on ykköskurssin jatko-osa, jossa lähdetään jatkamaan agilityn perustaitoja ja esteopetusta. Kurssilla mukaan tulee myös muut agilityssä käytettävät esteet hyppy- ja putkiesteiden lisäksi. Kurssiin sisältyy myös erilaisia jumppatreenejä ja koirakon fysiikan kehittämistä kohti myöhempiä ratatreenejä. Alkeis2-kurssi järjestetään myös lyhytkurssina.

KENELLE? Pohjataidot ja perusteet vähintään hyppy- ja putkiesteillä.

AGILITYN JATKORYHMÄ

Agilityn pohjataitojen ja alkeiskurssien jälkeen on mahdollista siirtyä mukaan jatkoryhmään, joita järjestetään valmennusryhmämuotoisina kausittain. Jatkoryhmässä jatketaan nimensäkin mukaisesti alkeiskursseilla opittujen perustaitojen vahvistusta. Treeneissä jatketaan koiran esteosaamisen vahvistamista sekä aletaan tarkastella enemmän myös ohjaajan toimintaa radalla. Mukaan tulevat pikkuhiljaa myös erilaiset ohjauskuviot sekä pienet rataharjoitukset.

KENELLE? Perustaitoja hyppy- ja putkiesteillä + vähintään tutustuminen (lähes) kaikkiin esteisiin.

AGILITYN MÖLLIRYHMÄ

Mölliryhmät ovat valmennusryhmämuotoisia treenejä. Mölliryhmä on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat treenanneet agilitya ainakin vuoden verran ja kaikki esteet sekä perusohjauskuviot ovat koirakolle tuttuja. Treeneissä jatketaan haastavampien esteiden vahvistusta sekä harjoitellaan erilaisia hyppy-putki-mölliratoja. Valmennusryhmään kuuluu myös erilaisia tekniikka- ja fysiikkaharjoitteita.

KENELLE? Kaikki esteet jollakin tavoin tuttuja. Rataharjoituksia tehty hyppy- ja putkiesteillä. Perusohjauskuviot (persjättö, valssit, takaaleikkaus, takaakierrot) tuttuja.

AGILITYN KISARYHMÄT

Kisaryhmät ovat valmennusryhmämuotoisia treenejä. Kisatason treenejä löytyy ei kisanneista kolmosluokkaan saakka. Kisaryhmä on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat treenanneet agilitya ainakin vuoden verran ja (lähes) kaikki esteet sekä perusohjauskuviot onnistuvat myös radalla. Treeneissä jatketaan haastavampien esteiden vahvistusta sekä harjoitellaan kisaratoja rennolla otteella. Ryhmän mukaan treenaamme myös erilaisia ohjauskuvioita ja niiden hyödyntämistä radalla. Valmennusryhmään kuuluu myös erilaisia tekniikka- ja fysiikkaharjoitteita.

KENELLE? (Lähes) kaikki esteet ja perusohjauskuviot onnistuu myös radalla.


USEIN KYSYTTYJÄ

Ollaan käyty joitain yksittäisiä tutustumistunteja, mille kurssille nyt tultaisiin?

Mikäli muuta aiempaa agilitykokemusta ei ole, kannattaa harjoittelu aloittaa pohjataitoryhmästä, jotta lajiin pääsee varmasti kunnolla sisälle! Pohjataitokurssin harjoituksilla varmistetaan sujuva ja mukava harjoittelu sitten seuraavilla vauhdikkaammillakin kursseilla. Pohjataitokurssilla käydään läpi myös tärkeitä lajiin liittyviä käytänteitä, kuten lämmittelyä. Toki tutustumistunneista riippuen, mikäli tunnit ovat olleet esimerkiksi yksityistunteja ja taustalla on vaikkapa lisäksi arkitottelevaisuuskursseja, voi harkinnan mukaan tulla suorilta myös alkeis1 -kurssille!

Ollaan käyty satunnaisia kursseja ja treenattu pääsiassa hyppy- ja putkijuttuja, mille kurssille nyt tultaisiin?

Mikäli hyppy- ja putkiesteiden lisäksi ei olla vielä treenattu muita esteitä tai treeni on ollut vielä hyvin vähäistä, on helpointa hypätä mukaan agilityn alkeet2 -kurssille, jossa myös muut agilityssä käytettävät esteet tulevat alkeisharjoitteluun mukaan. Mikäli hypyillä ja putkilla on treenattu jo esimerkiksi myös esteiden yhdistämistä, on mahdollista hypätä mukaan myös jatkoryhmään, jokainen harjoitus tehdään kuitenkin koirakon tason mukaisesti.

Ollaan tehty kaikkia esteitä jonkun verran ja vähän ratoja hypyillä ja putkilla, mille kurssille nyt tultaisiin?

Mukaan voi tulla joko jatko- tai mölliryhmään. Mikäli rataharjoitukset ovat olleet vielä hyvin pieniä parin esteen pätkiä ja esimerkiksi persjätöt ja valssit ovat vielä hieman epäselviä juttuja ohjaajalle, saa jatkokurssista varmasti parhaan hyödyn irti! Mölliryhmässä jatketaan samoja aiheita, mutta jo hieman pidemmälle vietynä esimerkiksi koko kentän hyppy-putki-mölliratoina!

Mikäli haluat vielä varmistaa teille sopivan tason kouluttajalta, voit laittaa asiasta sähköpostia [email protected] !

One thought on “– MIKÄ AGILITYKURSSI SOPISI MEIDÄN TASOLLE?

Comments are closed.